Om JUSTICE

JUSTICE Hockey Equipment (JUSTICE Hockey AB) är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer produkter för en roligare och mer rättvis ishockey för alla.

JUSTICE bygger klubban efter varje spelares unika behov. JUSTICE produkter kännetecknas av hög kvalité.

Vår historia – sprungen ur ett rättvisetänk

Idén om en ishockeyklubba för alla – anpassad efter individens unika behov – uppkom efter att grundaren Leif Göransson inte hittade en klubba på marknaden som passade till hans son. Han bestämde sig då för att helt enkelt skapa en rättvis hockeyklubba till honom och andra ishockeyspelare. Därav namnet JUSTICE.

“Tänk om stavhoppare skulle få hoppa med stålstavar till dess att de är 155 cm långa och väger 45 kg, eller om slalomåkare inte skulle få åka på carvingskidor förrän samma längd och vikt. Det hade varit fruktansvärt orättvist- och absolut begränsande av barnens utveckling. På samma vis är det inte rätt varken för barn, ungdomar eller vissa vuxna att det inte finns korrekta klubbor att erbjuda. Därför finns JUSTICE”, säger Leif Göransson.

Maria Rooth, f.d. landslagsspelare i ishockey med 265 landskamper, OS- och VM-medaljer samt invald i IIHF Hall of Fame, klev in i företaget 2018. Hon är lika målmedveten som grundaren om att alla ishockeyspelare ska ha samma möjlighet till utveckling.

“Få saker gör mig gladare än när jag får höra av ungdomar och vuxna om hur deras skott och puckbehandling inte bara blivit mycket bättre, utan dessutom så mycket roligare med JUSTICE”, säger Maria Rooth.

Företaget JUSTICE Hockey AB har sitt säte i Ängelholm och har två delägare, Leif Göransson och Maria Rooth.